Voorgenomen contributieverhoging

Voorgenomen contributieverhoging

Vanwege de algemene ledenvergaderingen die veel clubs begin september houden, waarin de contributie voor het komende jaar wordt vastgesteld, hebben verscheidene clubs en de financiële commissie verzocht om de voorgenomen contributieverhoging voortaan per 1 juli bekend te maken. De definitieve contributie wordt vastgesteld tijdens de ALV op 23 november.

Tot nu toe is de voorgestelde contributieverhoging tijdens de ALV in november gebaseerd op inflatiecijfers van het lopende kalenderjaar (10 maanden actueel en 2 maanden prognose). Om over te stappen naar een bekendmaking per 1 juli, stellen we voor om in 2024 de verhoging te baseren op de inflatiecijfers over de eerste 6 maanden van 2024. Vanaf 2025 zullen we de verhoging baseren op inflatiecijfers van 1 juli tot 1 juli.

De inflatie over de eerste 6 maanden van 2024 (vijf maanden actueel, met de prognose voor juni gelijk aan mei) bedraagt iets meer dan 3%. Daarom stelt het bestuur voor om de contributie per 1 januari 2025 te verhogen met € 1,00, van € 32,50 naar € 33,50.

Clubbestuurders zijn van harte welkom tijdens het financiële vragenuurtje voorafgaand aan de ALV op 23 november.

Dit bericht is ook in een nieuwsbrief naar clubbestuursleden verstuurd.

Het bericht Voorgenomen contributieverhoging verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.