Hok en ENPS-Quibus winnen de bekers

Hok en ENPS-Quibus winnen de bekers

Op zaterdag 25 mei werden in het NDC Den Hommel in Utrecht de finales gespeeld van de landelijke bekertoernooien. In de finale van de NBB-beker (open voor alle clubs) streden vier teams om de overwinning. Ook in de finale van de Hoofdklassebeker speelden vier teams.

Elk team speelde met drie viertallen die tegen een viertal van elke andere finalist een wedstrijd van 14 spellen. De behaalde imp’s werden omgezet naar winstpunten (WP) en het team dat aan het eind van de dag de meeste WP had gescoord mocht met de beker naar huis.

De strijd om de Hoofdklassebeker begon met 23 teams die regionaal de eerste ronden speelden. De vier finalisten waren BC Oog in Al (Utrecht), ENPS-Quibus 1 (Amsterdam), Hok (Amsterdam) en Pelikaanhof All Stars (Leiden). Aan het eind van de dag was de grote gouden beker voor ENPS-Quibus 1: Willem Alink – Kees Rentes, Joost Meltzer – Manfred Voetter, Pet Grondman – Jolanda Hensbergen, Marloes van Heist – Hendrik Pothof, Eric van de Braak – Corien Reus, Carola van Herwijnen – Loes Janssen.

De NBB-beker startte met 19 teams. De vier finalisten waren BC ’t Onstein 1 en BC ’t Onstein 2 (Vorden), BC Oog in Al en Hok. In deze finale trok Hok aan het langste eind, met Frank & Ton Bakkeren, Pim Coppens – Merijn Groenenboom, Tom van Overbeeke – Ernst Wackwitz, Vincent Ramondt – Berry Westra, Massenzio Hoogsteden – Rob de Rijk, John Lesmeister – Gert-Jan Ros.

Meer informatie over de bekertoernooien vind je in onze kennisbank: Bekerwedstrijden seizoen 2023 – 2024 – Nederlandse Bridge Bond
Alle uitslagen zijn te vinden op onze uitslagenpagina: Competities Nederlandse Bridge Bond

De winnaars van de Hoofdklassebeker: ENPS-Quibus 1

De winnaars van de NBB-beker: Hok

Het bericht Hok en ENPS-Quibus winnen de bekers verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.