Winnaars selectiewedstrijden EK 2024 bekend

Winnaars selectiewedstrijden EK 2024 bekend

Op 10 en 11 februari zijn in het NDC Den Hommel in Utrecht de selectiewedstrijden gespeeld voor het Europees Kampioenschap en de World Bridge Games 2024 in de categorieën seniorenviertallen en gemengde viertallen.

In beide categorieën speelden vier teams mee. Op zaterdag werden zestien tegen elk ander team gespeeld, waarvan de imp’s werden omgezet in winstpunten. De twee teams met de meeste winstpunten speelden op zondag een finale van drie keer zestien spellen tegen elkaar.

In de finale van het seniorenviertallen streed team Gosschalk (Willem Gosschalk – Willem van Eijck, Bas van der Hoek – Leo Hofland) tegen team Brabant (Paul Cardwell – Jan Verhees, Ton Lucassen – Rob Walker). De vier spelers van team Gosschalk vertegenwoordigden Nederland in 2022 en 2023 op het EK en WK seniorenviertallen. Na een spannende strijd won team Gosschalk met 64 – 63 imp’s. Met deze winst mag dit team Nederland vertegenwoordigen op het EK seniorenviertallen, dat van 28 juni t/m 4 juli wordt gespeeld in Herning, Denemarken.

Bij de Gemengde viertallen bereikten de teams Mixen maar (Judith Duursma – Bart Nab, Jacco Hop – Meike Wortel) en Mikadinho (Marcel Verhaegen – Sarah de Wijs – Tim van de Paverd, Oscar Nijssen – Lotte de Wijs) de finale. Mikadinho sloeg in de eerste twee sets genadeloos toe en stond na 32 spellen met 136 – 74 imp’s voor. Mixen maar pakte in de laatste set nog wat imp’s terug, maar verloor met 99 – 160 imp’s. Mikadinho plaatst zich hierdoor ook voor het EK in Herning, in de categorie Gemengde viertallen.

De volledige uitslagen van de selectiewedstrijden staan op de uitslagenpagina. Meer informatie over de selectiewedstrijden staat in de kennisbank.

Beide teams hebben met de winst in de selectiewedstrijden ook het recht verworven om Nederland in die categorie te vertegenwoordigen tijdens de World Bridge Games die van 22 oktober t/m 5 november worden gespeeld in Buenos Aires, Argentinië.

Ook voor de onder-31-categorie stond een selectiewedstrijd gepland, maar die ging vanwege gebrek aan inschrijvingen niet door. De Weko zal voor de vertegenwoordiging van Nederland op het EK jeugdviertallen in de categorie onder-31 een team aanwijzen.

Het bericht Winnaars selectiewedstrijden EK 2024 bekend verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.