Halve finales MK viertallen

Halve finales MK viertallen

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari worden in het NDC Den Hommel in Utrecht de halve finales van de Meesterklasse viertallen gespeeld. Deze wedstrijden zullen op BridgeBaseOnline (BBO) worden uitgezonden, met een kwartier vertraging.

BC ’t Onstein 3 (Veri Kiljan – Bart Nab, Oscar Nijssen – Tim van de Paverd en Geon Steenbakkers – Peter IJsselmuiden) was de winnaar van de round robin en neemt het in de halve finale op tegen BC ’t Onstein 2 (Bob Drijver – Ricco van Prooijen en Guy Mendes de León – Thibo Sprinkhuizen). In de andere halve finale neemt titelverdediger BC ’t Onstein 1 (met de regerend Europees kampioenen Berend van den Bos – Joris van Lankveld, Danny Molenaar – Tim Verbeek, Bauke Muller – Simon de Wijs) het op tegen de regerend wereldkampioenen van BC de Lombard 1 (Sjoert Brink – Bas Drijver, Jacek Kalita – Michal Nowosadski – Fernando Piedra – Pierre Zimmermann).

Op beide dagen begint het spelen om 10.30 uur, de BBO-uitzending om 10.45 uur. Op zaterdag worden drie sets van zestien spellen gespeeld (aanvang 10.30, 13.15 en 15.45 uur). Op zondag worden nog twee sets van zestien spellen gespeeld (aanvang 10.30 en 13.15 uur).

Hieronder een overzicht van de deelnemende teams (op volgorde van de eindstand van de round robin) en de systeemkaarten van de paren.

BC ’t Onstein 3
Veri KiljanBart Nab; systeemkaart
Oscar NijssenTim van de Paverd; systeemkaart
Geon SteenbakkersPeter IJsselmuiden; systeemkaart

BC de Lombard 1
Sjoert BrinkBas Drijver; systeemkaart
Jacek KalitaMichal Nowosadzki; systeemkaart
Fernando PiedraPierre Zimmermann; systeemkaart

BC ’t Onstein 1
Berend van den BosJoris van Lankveld; systeemkaart
Danny MolenaarTim Verbeek; systeemkaart
Bauke MullerSimon de Wijs; systeemkaart

BC ’t Onstein 2
Bob Drijver – Ricco van Prooijen; systeemkaart
Guy Mendes de LeonThibo Sprinkhuizen; systeemkaart

Het bericht Halve finales MK viertallen verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.