Chorus & Van Glabbeek winnen NK Vrouwenparen 2024

Chorus & Van Glabbeek winnen NK Vrouwenparen 2024

Op 3 en 4 februari werd in NDC Den Hommel in Utrecht het NK vrouwenparen gespeeld. Op zaterdag speelden de 28 paren voor kwalificatie naar de zondag. De bovenste veertien paren plaatsten zich voor de finale. Aan het eind van de halve finales werd de live totaalstand getoond, terwijl de laatste scores binnenkwamen. Dat zorgde voor een spannende ontknoping, want de paren op plek 14 en 15 wisselden verschillende keren van plek. Zo kon het gebeuren dat de kampioenen van vorig seizoen, Noortje van den Broek – Mirena Wengelaar het ongelukkige paar waren dat op plek 15 eindigde.

In de finale speelden alle paren drie spellen tegen elk ander paar. Omdat iedereen in elke ronde dezelfde spellen speelde, kon na elke ronde de tussenstand worden opgemaakt. Aan het eind van de dag was de overwinning voor Marjo Chorus en Hedwig van Glabbeek. Zij zijn daarmee de nieuwe Nederlands kampioenen.

Op de tweede plaats eindigden Hannie van Dijk en Hiske Gerbrandy. De bronzen medailles waren voor Susan Joosten & Bastianne Mulder. 

De medaillewinnaars van het NK Vrouwenparen 2024:

vlnr: Hiske Gerbrandy, Hannie van Dijk, Marjo Chorus, (onder) Bastianne Mulder, Hedwig van Glabbeek, Susan Joosten

Het bericht Chorus & Van Glabbeek winnen NK Vrouwenparen 2024 verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.