Gezocht: Deelnemers rondetafelgesprek diversiteit en inclusiviteit

Gezocht: Deelnemers rondetafelgesprek diversiteit en inclusiviteit

Diverse doelgroepen ervaren drempels om deel te nemen aan sport in Nederland. En tegelijk ervaren veel sportende inwoners van Nederland de sport niet op een positieve manier. De aandacht voor een inclusieve en diverse sportcultuur kan helpen. Bijvoorbeeld bij de instroom van nieuwe sporters, evenals het verhogen van het algehele sportplezier en de mate van ervaren sociale veiligheid. Oud of jong, homo of hetero, ziek of gezond, arm of rijk, man of vrouw, met of zonder migratieachtergrond, met of zonder beperking, beginner of gevorderd. Voor iedereen moet er een plek zijn om te kunnen sporten. Toch is dat niet vanzelfsprekend en zien we dat de tweedeling in de samenleving groter wordt. Met sport en bewegen kunnen we deze tweedeling tegengaan en mensen dichter bij elkaar brengen, mensen verbinden en ervoor zorgen dat iedereen zich vrij voelt om te sporten.

Daarom heeft de Bridgebond, net als meer dan 45 andere sportbonden de Charter Diversiteit en Inclusie ondertekend. Hiermee hebben we de intentie uitgesproken de onderwerpen diversiteit en inclusie op te nemen in het plan van aanpak binnen de eigen werkorganisatie, bestuur en/of clubkader.

Wij willen die ondertekening nu een concreet vervolg geven. Dat willen we uitgewerkt vastleggen in een plan van aanpak diversiteit en inclusie. Een plan van aanpak dat in de zomer van 2024 zal worden vastgesteld en als kader dient om in de jaren daarna concrete voornemens te realiseren.

We willen het plan van aanpak diversiteit en inclusie maken op basis van de inbreng van onze leden. Want bij jullie zit ongelofelijk veel kennis en ervaring op dit gebied. Welke kansen en mogelijkheden zien jullie? Welke onderwerpen verdienen het om opgepakt te worden?

Daarom organiseren we een workshop waar je ideeën kunt inbrengen en met anderen kunt uitwisselen. De opbrengst van die workshop vormt de basis voor het daarna op te stellen plan van aanpak. De workshop wordt begeleid door Ary Hordijk, procesbegeleider diversiteit en inclusie vanuit NOC*NSF.

Indien je graag wilt deelnemen aan de workshop ben je van harte uitgenodigd op zaterdag 27 januari 2024, 10.00 – 13.30 uur, in NDC Den Hommel in Utrecht. We hopen op 20 enthousiaste deelnemers aan de workshop. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Genderbeleid

Ik wil graag meedoen aan:
*

In december organiseren we een bijeenkomst, waarin we ons genderbeleid m.b.t. deelname aan competities presenteren en daarop feedback vragen. Wil je hieraan deelnemen, laat het ons weten, dan plannen we in overleg een datum. Je kunt mailen naar secretariaat@bridge.nl.

Wij kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst op 27 januari 2024, op basis waarvan we in de zomer van 2024 een plan van aanpak diversiteit en inclusie bridge kunnen vaststellen.

N.B. Voor tussentijdse vragen kun je mailen ter attentie van Hans Kelder of Berit van Dobbenburgh via secretariaat@bridge.nl.

Het bericht Gezocht: Deelnemers rondetafelgesprek diversiteit en inclusiviteit verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.