Volle bak zonder beamer, bier zonder Broens

Effectieve communicatie, the old fashioned way

De aftrap van ons nieuwe seizoen begon met maar liefst vier gasten die een bijzondere Toastmaster-bijeenkomst over spreken in het openbaar wilden bijwonen. En inderdaad was het een bijzondere avond:

Kyle Campbell kwam namens de centrale cluborganisatie om eens een kijkje te nemen bij ABC.

Kevin droeg een anonymous-masker, met zoveel flair dat het de vraag opriep: waarom houdt hij het niet vierentwintig uur per dag op?

Dit is Kevin

Anna had een prachtig Venetiaans bal-masque-masker met veren.

Gerben zou een powerpoint presentatie houden over het onderwerp ‘basecamp’ met computerbeelden, maar helaas: de beamer werkte niet. Hij moest improviseren. En dat deed hij! Hij vertrok geen spier en verzon de beelden er gewoon bij.

John vertelde een verhaal over mentoring, maar de vraag die boven de markt bleef hangen was: hoe is zijn date gegaan?

Er was een voorzittersdebat met (ex)voorzitters Alfred, Kevin en Jurjen, onder leiding van Anna, over verleden, heden en toekomst. Anna heeft hierdoor zelf een opleidingspad kunnen afronden. Er waren lintjes die zij kon uitreiken aan leden die andere leerpaden hebben afgerond in korte tijd.

Kyle gaf bij de afronding als algemeen evaluator tips over het effectief presenteren van je evaluatie. Hij kan zelf trouwens uitstekend overtuigend spreken.

De avond eindigde, zoals het hoort, in de kroeg waar gast Mark een rondje betaalde. Kom terug, Mark! Je bent nodig!

Maar wie miste er? Onze eigenste Gerben Broens, die door een misverstand in de verkeerde kroeg was beland en daarom elders in zijn eentje bier dronk terwijl anderen aan de wijn zaten. Helaas, Gerben! De nazitters in de wijnbar moesten improviseren zonder jou :-). We hebben ons erdoorheen geslagen, hoewel met moeite. Volgende keer beter!

Volgende keer is er BBQ en weer een leuk programma! Komt allen!