Lopen, spreken en kijken door een nieuwe lens – ABC viert de zomeravond!

In de woorden van Marcel Proust, Frans schrijver: “De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken maar in het kijken met nieuwe ogen.’ Kom en bekijk Amsterdam door een nieuwe lens met de Amsterdamse Brugman Club!

Achttien augustus: magies avondje!

Liefhebbers van historie, cultuur en de kunst van het spreken, opgelet! Of je nu al jaren in Amsterdam woont of de stad net ontdekt, er is altijd een nieuw verhaal te horen, een nieuw gezichtspunt te overwegen. De Amsterdamse Brugman Club biedt je deze unieke kans op vrijdag 18 augustus.

Stel je voor: terwijl de schemering over Amsterdam valt, wandel je langs negen schitterende locaties in onze prachtige stad. Op elke halte hoor je een lid van onze club spreken over een onderwerp dat nauw verbonden is met die specifieke plek. Deze avond belooft niet alleen een verkenning van de stad, maar ook van mooie of droevige verhalen.

We starten de avond in het sfeervolle Café Koosje op de Plantage Middenlaan 37 om 19:30 uur. Van daaruit voert onze route ons langs historische juweeltjes zoals Artis, het Verzetsmuseum en de ‘Burcht Berlage’ (dus niet de Brug). Elk lid wordt uitgenodigd een locatie te kiezen en een toespraak van 5 tot 7 minuten te houden, waardoor het rijke verleden en heden van Amsterdam of een ander met de plek verbonden idee tot leven komt.

Nieuwsgierig naar de Brugman Club? Loop gerust mee

“In de stad Amsterdam/Waar de zeelieden lallen/ Tot hun nachtmerries schallen/Over oud-Amsterdam/

(de stad Amsterdam – Jacques Brel)

Foto door Antone Adi op Pexels.com

Na twee uur dromen en nachtmerries eindigen we de avond op een gezellige plek om bij te praten en te toasten op het aanstaande seizoen.

Dus of je nu een oude rot in het vak bent, nog niet zolang lid of zomaar een geïnteresseerde die meer wil weten over Amsterdam en de kunst van het spreken, loop met ons mee voor een avond die je niet snel zult vergeten. Clubleden kunnen zich aanmelden via easyspeak en anderen via deze clubsite. Beleef Amsterdam op een geheel nieuwe manier. We kijken uit naar je komst!

Route:

1) Artis PlantageKerklaan 10

2) Verzetsmuseum Plantage Kerklaan 61

3) Burcht Berlage Henri Polaklaan 9

4) Schouwburg Plantage Middenlaan 24

5) Studio Desmet Pl.Middenlaan 4

6) Wertheimpark Anna Frankstraat 172

7) Hortus Pl. Middenlaan 2

8) Synagoge Mr Visserplein 3

9) Dokwerker JD Meyerplein