Clubavond 21-7 bij Spreeksteen: fris, vrolijk, vrijdags en vriendelijk

In het Oosterpark staat sinds de moord op Theo van Gogh een ‘spreeksteen’ voor iedereen die vrijuit spreken wil. Het is geïnspireerd door de Speaker’s Corner in Hyde Park: elke vrije geest kan zijn vrije stem hier laten klinken. Toen we onlangs ontdekten dat deze steen op deze plek bestond besloten we dat dit bij uitstek de plek was om het seizoen af te sluiten. Wie zijn er vrijer en geestiger dan de Amsterdamse Brugman Club?

De steen is een stapsteen met een buis die je stem een beetje versterkt. We begonnen met een improvisatie, op basis van Rory’s Story Dice – vertel een verhaal aan de hand van 9 plaatjes die je dobbelt met dobbelstenen. We hoorden de meest prachtige verhalen, uiteenlopend van twee vrienden die vochten om één vrouw tot ernstige beschouwingen over de toestand in de wereld en de problemen met het klimaat. Voor herhaling vatbaar, deze improvisatievorm!

Drie sprekers (Gerben, Fayaz en Tom) verlichtten ons met hun inzichten, over gebruik van social media voor de marketing van een hardloopevenement (Gerben), De Nieuwe Avonturen Van Roodkapje (Fayaz) en de nachtmerrie van het werken in groepsverband – Tom vertelde met veel flair over de weglopers en uitstellers op zijn studiepad.

Een fijne vrolijke avond, maar frisser dan gedacht dus we hadden geen nazit, zoals anders. De volgende bijeenkomst in bij de Plantage op 18 augustus 2023 (openluchtbijeenkomst/praatwandeling). De eerstvolgende binnenbijeenkomst is op 1 september op de Tugelaweg. Tot dan, en anders fijne vakantie!

PS de spreeksteen staat ‘leeg’, er lijkt geen gebruikersgroep meer van te zijn. Misschien kunnen we in Toastmasters Amsterdam-verband nagaan of we misschien vaker iets kunnen organiseren rondom deze plek.